Recyclage verbrandingsas

Recyclage verbrandingsas: hoe Lybover RECYCLING waardevolle metalen uit bodemas wint

Recyclage verbrandingsas: waardevolle metalen uit bodemas herwinnen. In verbrandingsassen zitten veel restmetalen geconcentreerd. Lybover RECYCLING helpt u om een proces te integreren voor recyclage verbrandingsas (ook wel AVI Bodemas genoemd) dat die waardevolle metalen uit de bodemas haalt. Asverwerking vraagt deskundigheid, speciale technieken en processen. Precies daar heeft Lybover RECYCLING al vaak haar know-how heeft bewezen.

Contacteer ons

Via ons testcentrum bevestigen wij de waarde die in uw bodemas zit. De testen geven aan welk percentage metalen en welke metalen zorgen voor het terugverdienmodel. Adhv een testrapport wordt een CAPEX dossier opgebouwd. Via een engineering opdracht wordt tevens een lay-out en P&ID opgemaakt die het investeringsdossier onderbouwen. Een Turnkey installatie van Lybover RECYCLING wordt volledig in eigen beheer ontworpen en opgebouwd.

recyclage verbrandingsas

Verbrandingsas-bodemas bevat veel hoogwaardige metalen

De metalen die uit de bodemas zijn gewonnen, kunnen door onze technieken en processen ook nog verder worden gereinigd en geconcentreerd. Dit creëert een extra meerwaarde voor u, maar draagt ook bij tot het hergebruik in de wegen- en bouwsector.

Lybover RECYCLING heeft samen met haar Duitse partners en klanten diverse machines ontworpen die de verwerking van bodemas moeten optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is de ActiveClean trilgoot. Neem zeker een kijkje onder machines bij de ActiveClean. Daar vind je een mooie video die de werking van de ActiveClean beschrijft.

Daarnaast heeft Lybover RECYCLING samen met één van haar klanten en Steinert de Eddy Current verder ontwikkeld. Om uit de fijne bodemassen de laatste metalen te herwinnen, zijn hoogfrequente Eddy Current scheiders nodig die heel nauwkeurig kunnen worden ingesteld. De EddyC Fines is hier perfect voor geschikt.

Neem tevens een kijkje op ons youtube kanaal.