Recyclage hout

Houtrecyclage om hout opnieuw in te zetten

In de houtindustrie wordt meer en meer recyclagehout ingezet. Het vergt meer en meer hoogtechnologische machines (sorting technology) voor houtrecyclage, om de gewenste kwaliteit te garanderen.

Contacteer ons

Of u een spaanplatenproducent bent of een bedrijf dat hout recycleert, BULK .ID kijkt eerst naar de noden en werkt dan volgens de gewenste voorschriften een oplossing op maat uit. Zo krijgt u de gewenste houtkwaliteit die voldoet aan de strengste normen.

BULK .ID levert complete turnkey lijnen (oa, voorbreker, hamermolen, Eddy Current ofwel ook non ferro scheider genoemd, zeven, zuiveren en recupereren) waardoor het mogelijk is om houtafval zo hoogwaardig mogelijk terug in te zetten in de keten.

Houtrecyclage

BULK .ID creëert zuiver A-Hout uit een A-B mengsel

Na het zeven van het hout in specifieke fracties wordt het op basis van materiaaleigenschappen opgesplitst in de gewenste kwaliteiten, zoals:

  1. onbehandeld massief hout
  2. behandeld massief hout,
  3. spaanplaat
  4. MDF

In een volgende stap wordt het hout gezuiverd van storende stoffen zoals glas, stenen, ferro en non ferro metalen.

Indien het hout niet meer hergebruikt kan worden, wordt het verbrand. Ook hier worden installaties van BULK .ID ingezet om de nog aanwezige metalen te recupereren, zodat bijna geen grondstoffen verloren gaan.