Vernieuwde sorteer – en verwerkingsinstallatie voor gemengd industrieel afval

WKE GmbH Rackwitz vertrouwt op bewezen kwaliteit van Lybover RECYCLING partner HAAS.

WKE Entsorgungs- und Recycling GmbH is een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf in Rackwitz/Duitsland. Met een vloot van 20 eigen containervoertuigen en een eigen wiellader, graafmachine en verwerkingstechniek biedt het familiebedrijf een indrukwekkend dienstenpakket aan. Grof afval, bouw- en sloopafval en gemengd bedrijfsafval worden verwerkt tot Refuse Derived Fuel (RDF), die naar verschillende installaties worden getransporteerd voor verbranding. Beton, bouwpuin, asfalt, grond en composteerbaar afval worden verwerkt in de installatie voor de verwerking van mineralen. Betonplaten, gebroken beton en betonnen buizen worden omgezet in recyclagemateriaal, verwijderde bovengrond wordt verwerkt tot een hoogwaardige grond.

In 2006 nam het afvalverwerkingsbedrijf reeds een recyclagelijn van HAAS in gebruik. Na 14 jaar werd besloten de verouderde technologie te vervangen met als minimumeis een doorvoercapaciteit van 20 t/u. In de nieuwe sorteer – en verwerkingsinstallatie wordt het gemengd industrieel afval eerst voorgesorteerd tot een korrelgrootte van minder dan 250 mm door een HAAS TYRON 2000-E XL 2.0. Ijzerhoudende deeltjes worden gescheiden door een magnetische scheider. De materiaalstroom wordt vervolgens ingedeeld in twee fracties (fijne fractie kleiner dan 30 mm; aanvaarde fractie 30 – 250 mm). Ten slotte scheiden twee medewerkers in een sorteercabine herbruikbare materialen van de materiaalstroom. Het in het behandelingsproces ontstane stof wordt afgezogen.

Het verwerkte bedrijfsafval wordt geleverd aan elektriciteits- en cementfabrieken en produceert energie (elektriciteit en warmte) als vervangende brandstof. Door de modulaire opbouw kan de installatie op elk moment worden uitgebreid met extra componenten zoals non-ferro scheiders, optische sorteersystemen of secundaire shredderaggregaten.

Is uw installatie ook aan vernieuwing toe? Lybover RECYCLING werkt samen met u de beste oplossing uit, op maat van uw onderneming en in lijn met uw ambities.

Contacteer onze sales engineers voor meer informatie via info@lyboverrecycling.com.