Steinert levert sorteertechniek voor de grootste verwerker van post consumer verpakkingsafval in Duitsland.

De nieuwe “German Packaging Act (VerpackG)” is sedert 1 januari 2019 van kracht. Dit vereist een hogere mate van zuiverheid van de gescheiden producten. De firma Hündgen heeft voor deze taak STEINERT ingeschakeld omdat STEINERT een one-stop shop is voor sorteertechniek. Zowel de sensor sortering als de magnetische scheiding levert de vereiste performance voor deze Packaging Act.

De Firma Hündgen nabij Bonn verwerkt 270.000 ton afval per jaar wat hen tot de grootste verwerker van verpakkingsafval in Duitsland maakt. De nieuwe installatie gebruikt de state-of-art sorteertechnologieën om maximaal zuivere, recycleerbare materialen en kunststoffen te herwinnen. In deze installatie zitten 20 machines van Steinert waarmee 15 t/u kan verwerkt worden.

STEINERT’s gamma aan sensor sorteer- en magneet scheidingsmachines levert een hoog niveau aan efficiëntie

Aan het begin van de samenwerking werden concepten ontwikkeld en testen uitgevoerd in het test centrum bij STEINERT.

De sterke Steinert overbandmagneet UME haalt alle ijzer uit de materiaalstroom. Vervolgens worden non-ferro metalen zoals aluminium blikjes met de Steinert EddyC non-ferro scheider verwijderd.

De STEINERT Unisort series worden vervolgens ingezet om waardevolle materialen te herwinnen zoals PP, PE, PET trays, drink verpakkingen, PP/PE films, papier, karton en gemengde plastics (voor RDF productie).

UniSort Film en UniSort Black sorteren folies en zwarte kunststoffen

Het detecteren en sorteren van 2D objecten, vooral folies, is een uitdaging. Bij hoge snelheid op de band krijgen deze objecten de neiging om te gaan zweven. De UniSort Film houdt deze folies onder controle door het air flow systeem. De UniSort Film is daarom het eerste systeem dat lichte materialen in een kosteneffectieve manier sorteert.

Met de UniSort Black heeft STEINERT een grote stap voorwaarts gemaakt in de NIR technologie. Zowel het uitsorteren van waardevolle materialen met de standaard NIR als het sorteren van donkere en zwarte objecten werkt uitstekend. Dit verhoogt de efficiëntie van het recycleren en reduceert de restfractie aan het eind van het sorteerproces.

Een automatische kalibratie is voorzien om een hoge sorteercapaciteit en continue beschikbaarheid met eenvoudig onderhoud te combineren. Een automatische “witbalans” reduceert nog verder het onderhoud tot een minimum.

Christian Hündgen waardeert de expertise van de sorteerspecialist

Onze samenwerking met STEINERT was intensief en effectief, gezien de omvang van de opdracht. “We hebben onze sterktes gecombineerd en hierdoor een grote stap vooruit gezet”, zegt Christian Hündgen over hoe zijn project is gelopen. “We appreciëren een partner die veel eigen ideeën heeft maar ook rekening houdt met onze expertise. Na een korte opstart produceren we nu de gewenste producten in overeenstemming met de wettelijke vereisten.

Innovatieve technologieën verhogen in een snel tempo de economische return van sorteerinstallaties en hetzelfde geldt voor het onderhoud. Tot 95% van de aanpassingen worden vanuit STEINERT op afstand uitgevoerd. Regelmatige updates betekenen een continue optimalisatie van de resultaten.

Vanuit een persoonlijk standpunt betekend dit project een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de familie Hündgen. De nieuwe post-consumer verpakkings- sorteerlijn is meer kosteneffectief en efficiënt. The proportie van recycleerbare materialen is significant verhoogd. De “Resource.NRW” initiatief, een award voor resource-efficiënte projecten, promoot deze nieuwe standaard van werken. 

Wenst u meer informatie over dit project, contacteer ons.

Bekijk via onderstaande link de YouTube video :

https://www.youtube.com/watch?v=YMDTVoPpj5E