Stationair houtrecyclingsysteem voor Mill Farm Recycling Ltd.

HAAS-technologie als basis voor de productie van hoogwaardige houtsnippers.

Mill Farm Recycling Ltd is een familiebedrijf met roots in de landbouw. In 2004 is het bedrijf begonnen met het bouwen van een klein compostering systeem voor de productie van compost voor eigen gebruik. Sinds 2010 wordt afvalhout verwerkt tot hoogwaardige houtsnippers. Deze houtsnippers werden destijds gebruikt als brandstof in de eigen biomassacentrale van Mill Farm. Vandaag levert Mill Farm Recycling aan lokale biomassacentrales en boeren hoogwaardige compost, die als meststof wordt gebruikt, en kwaliteitssnippers, die als biobrandstof worden gebruikt in de centrales en door boeren als “stalstrooisel”.

Mill Farm Recycling had een stationaire houtrecyclinglijn nodig voor de productie van hoogwaardige houtsnippers uit voorverkleind houtafval van klasse A. De korrelgrootte die uit de installatie wordt bekomen, moest ten allen tijde snel wijzigbaar zijn met de minste stilstand. De uiteindelijke korrelgrootte kan snel aangepast worden in zeer korte tijd.. Alle ferro- en non-ferro onderdelen moeten worden verwijderd en het materiaal moet vervolgens worden gescheiden in vier verschillende afmetingen.

Mill Farm Recycling koos voor een turnkey houtafvalverwerkingslijn van Lybover RECYCLING partner Haas. Het reeds voorgesnipperde materiaal wordt met de verticale hamermolen ARTHOS 1600-E tot de gewenste korrelgrootte gereduceerd. Magnetische scheiders en non-ferro scheiders sorteren ferro- en non-ferrometalen uit het hout. Tot slot worden de gerecyclede houtsnippers met een HAAS-zeef in vier verschillende korrelgroottes gezeefd.

De verschillende fracties worden via kettingbanen naar zes grote opslagplaatsen getransporteerd. Het overmaatse materiaal wordt terug in het proces gebracht. De vereiste korrelgrootte kan -naar wens- in een minimum van tijd worden bekomen. De zeefkorf van de hamermolen kan in minder dan 30 minuten worden gewisseld en dus kan de grootte van het post-versnipperde materiaal worden gespecificeerd. De zeefmatten zijn eenvoudig te verwisselen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Lybover RECYCLING adviseert u graag over de mogelijke oplossingen. Of u een spaanplatenproducent bent of een bedrijf dat hout recycleert, Lybover RECYCLING kijkt eerst naar de noden en werkt dan volgens de gewenste voorschriften een oplossing op maat uit. Zo krijgt u de gewenste houtkwaliteit die voldoet aan de strengste normen en is het mogelijk om houtafval zo hoogwaardig mogelijk terug in te zetten in de keten.

Ook op zoek naar een kwaliteitsvolle en technisch hoogstaande oplossing op maat?

Onze sales engineers geven u graag advies. Contacteer ons via info@lyboverrecycling.com