Ontdek de mobiele non-ferroscheider van Steinert en boek uw demo

De vraag naar mobiele metaalscheiders neemt toe. Met de EddyC Move biedt Lybover nu ook een mobiele oplossing voor scheiding van ferro-en non-ferrometalen. De flexibiliteit van de machine, die op een containerchassis vervoerd wordt en binnen een uur operationeel is, biedt nieuwe kansen.

Boek uw demo op demo@lybover.be en ontdek alle mogelijkheden. 

In de afvalverwerking en recyclage is er steeds meer vraag naar mobiele metaalscheiders. In tegenstelling tot een vaste installatie is het aanvragen van een bouwvergunning niet meer nodig, net zo min als het aanleggen van een betonnen ondergrond en stalen ondersteuningsconstructies. “Bedrijven kunnen op deze manier heel flexibel werken en snel reageren op de vraag”, zegt Bart Vanpoucke, Business Unit Manager van de unit RECYCLING, deel van het familiebedrijf Lybover uit Waregem. Lybover RECYCLING levert turn key installaties voor de recyclage-industrie en afvalverwerking. Deze zomer heeft het zijn portfolio uitgebreid met de mobiele metaalscheider van Steinert, die voluit Steinert EddyC Move heet. De mobiele machine scheidt zowel ferro als non-ferro delen uit bulkstromen.

Installatie verdient zich terug
De mobiele machine maakt het mogelijk activiteiten op de locatie van de klant uit te voeren. Een verwerker van houtafval kan er bijvoorbeeld voor kiezen bij de klant te gaan werken. Na het verkleinen van de restmaterialen kan de mobiele metaalscheider ter plaatse zijn werk doen. Het mes snijdt vervolgens aan twee kanten. Het afval wordt opgewaardeerd en de gewonnen metalen kunnen bij een schrootbedrijf vermarkt worden. De mobiele installatie is ook interessant voor afvalverwerkers die werken met mobiele installaties. Afhankelijk van de ligging van het materiaal op het bedrijventerrein kan de mobiele metaalscheider in de nabijheid van de mobiele breker / zeefgeplaatst worden. Daardoor hoeft er geen intern transport plaats te vinden naar een eventuele vaste installatie.

Uitstekende reputatie en resultaten 
Steinert heeft een zeer goede reputatie op het vlak van vaste metaalscheiders, en deze basis is gebruikt voor de ontwikkeling van een mobiele versie. De machine is 2 m breed en kan op een containerchassis vervoerd worden. Binnen een uur is de machine geïnstalleerd en operationeel. De toevoerband is uitgerust met een overbandmagneet die de ferrometalen uit het afval filtert. Eenmaal in de machine zorgt de Eddy Current techniek ervoor dat de non-ferrometalen, zoals aluminium, koper, brons en messing gescheiden worden. De capaciteit van de machine gaat tot 150 m³ per uur. Geïnteresseerde bedrijven kunnen de machine huren en testen. Zo kan u bepalen of het scheiden van metalen genoeg oplevert om de investering terug te verdienen.