Nieuw ontwikkelde AUMUND hybride Feeder bewijst zijn waarde bij ERAMET

De recente inbedrijfstelling bij ERAMET Le Havre’s Sandouville-raffinaderij in Frankrijk heeft een nieuw AUMUND-project tot een goed einde gebracht. De raffinaderij is ERAMET’s “Nickel Salts and Metal”-business unit, die volledig eigendom is van de groep en is één van de drie bedrijven in hun nikkeldivisie. Nikkelmatten worden in deze raffinaderij omgezet in zeer zuiver nikkelmetaal en zouten. De grondstof is buitengewoon moeilijk te hanteren omdat deze bestaat uit deeltjes die bijna perfect bolvormig zijn,  welke uitdagingen creëert voor  de operator. Dit zowel bij de ontvangst, tussentijdse opslag en verder transport. Om deze uitdagingen aan te gaan, heeft AUMUND Fördertechnik GmbH, na besprekingen met de klant, een nieuwe hybride feeder voor deze toepassing bedacht.

De AUMUND BPB-SLP Hybride Feeder combineert de technische kenmerken van een Samson® Material Feeder en een robuuste AUMUND BPB-SF gebogen plaattransportband. De combinatie van deze machines was de sleutel tot het bereiken van een vloeistofdicht proces. Bij de ontwikkeling van dit product konden de ingenieurs van AUMUND gebruik maken van hun ervaring, opgedaan in veel eerdere referentieprojecten, zowel in havens en terminals als in de mijnbouw. Veel bedrijven in de havensector en terminals vertrouwen al op de voordelen van de AUMUND’s Samson® Feeder en de Arched Plate Conveyor met zijn zware ketens. Hiermee wordt al decennia lang vertrouwd gewerkt in de mijnbouw en andere internationale industrieën.

Externe kettingen en riemoppervlak

De kettingen op de hybride Feeder bevinden zich niet onder de transportband als ze zich op de gebogen plaattransportband bevinden, maar zijn zijdelings, zodat de transportbandsecties zich op hetzelfde niveau bevinden als het middelpunt van de ketting bouten . Dit was de technische oplossing die voldeed aan de eis van een vast riemoppervlak. Dit AUMUND-ontwerp resulteert in een lagere totale hoogte en een iets bredere machine, met een middenafstand van 7,2 m, een kettingbreedte van 3 m en een riembreedte van 2,6 m. Het is afgesloten met een stofkap en heeft aan de bovenkant een gemonteerde filter, evenals een zwenkrooster, reinigingsborstels en vangstrips voor het fijne, bolvormige bulkmateriaal.

Het was essentieel dat er geen verspilling van het fijne materiaal zijn weg kon vinden naar het productiegebied, dus een effectieve afdichting was van allergrootst belang. De hybride Feeder heeft ook een waterbestendig riemoppervlak en robuuste tractor-type kettingen zijn vereist vanwege de hoge dichtheden van het materiaal (2,8 tot 4,3 t/m3). De hopper heeft een hydraulisch zwenkbaar rooster voor het onderscheppen en verwijderen van vreemde voorwerpen die hun weg mogelijk in de materiaal containers hebben gevonden.

Mobiele handling-apparaten leveren volle containers met materiaal op een hydraulische kipmechanisme. De volledige inhoud van de container wordt vervolgens in de trechter gestort, maar het AUMUND-ontwerp beperkt het volume materiaal dat de toevoergoot op elk moment tot maximaal 33 ton kan binnendringen. Omdat het continue proces werkt met een volume van slechts 10 tot 12 t/u, is de hybride feeder ingesteld op een transportsnelheid van slechts 0,001 tot 0,006 m/s