Mechanische afvalverwerking van vast stedelijk afval.

Complexe verwerkingslijn op basis van modulair ontwerp.

Girexim Universal SA werd in 1996 opgericht als kleine lokale afvalinzamelaar en is vandaag een van de grootste verwerkers van niet-gevaarlijk afval in Roemenië. Girexim exploiteert twee stortplaatsen, drie sorteerinstallaties, zeven overslagstations en twee MBA-installaties in het district Pitesti. Met de kleinste HAAS-pre-shredder, de TYRON 1500, slaagde Girexim er al in om afval moeiteloos te versnipperen tot de gewenste grootte van het eindproduct dankzij het intelligente twee-assensysteem.

Voor de realisatie van een mechanische verwerkingslijn vertrouwde de Roemeense afvalverzamelaar op de technologie van Lybover RECYCLING partner HAAS. De vraag was dan ook niet min. Zo moest de capaciteit van de verwerkingslijn niet minder dan 125 m³/u bedragen, wat neerkomt op 55 ton/u, afhankelijk van de materiaalmix. De organische fractie moest zo goed mogelijk worden gescheiden van recycleerbare en potentieel energiezuinige afvalstoffen.

Het werd een complexe lijn met verschillende onderdelen, te beginnen met een invoertrechter die in de grond is ingewerkt incl. een kettingtransporteur. Het toegevoerde materiaal wordt via de transportband naar de HAAS TYRON 2000-E XL 2.0 getransporteerd en door de primaire shredder tot een grootte van minder dan 300 mm versnipperd. De overbandmagneet scheidt het ijzer voordat de materiaalstroom wordt verdeeld in twee fracties <> 80 mm met de HTS 9025 trommelzeef.

Tot slot worden zowel de fijne fractie < 80 mm als de grove fractie > 80 mm gereinigd van non-ferro metalen door twee non-ferro scheiders. De fijne fractie / organisch materiaal wordt opgevangen voor verdere biologische behandeling. De grove fractie wordt geleverd aan cement- en RDF-centrales. De centrale draait in één ploegendienst, acht uur per dag, vijf dagen per week. Door het modulaire ontwerp van de installatie kan deze worden uitgebreid met extra processtappen zoals windsifting en secundaire shredding.

Ook op zoek naar een kwaliteitsvolle en technisch hoogstaande oplossing op maat?

Lybover RECYCLING adviseert en realiseert oplossingen op maat. Van machines tot complete sorteer- en recyclage-installaties. Contacteer onze sales engineers voor meer informatie via info@lyboverrecycling.com.