Maximaliseer net zoals AVG Baustoffe Goch GmbH het rendement van uw houtafvalstroom.

Centrale rol voor TYRON pre-shredder en ARTHOS hamermolen van Lybover RECYCLING partner HAAS.

AVG Baustoffe Goch GmbH verwerkt afvalhout tot hoogwaardige biobrandstof voor de WWK centrale van Solvay Chemicals. De uitdaging bestond erin om 300.000 ton afvalhout per jaar te verwerken volgens nauwkeurig gedefinieerde specificaties voor biobrandstoffen. De installatie moest ten minste 60 ton afvalhout per uur verwerken en om het optimale rendement van de WKK-ketel te bereiken, zijn heel zuivere houtsnippers nodig. AVG maakt al vele jaren gebruik van een stationaire HAAS-installatie voor de verwerking van afvalhout op de vestiging in Goch. Daarnaast beschikt HAAS ook over meerdere mooie referenties waaronder een afvalhoutinstallatie die al sinds 2017 is geïnstalleerd en de brandstof voor een identieke biomassacentrale in het Verenigd Koninkrijk produceert. De keuze was dan ook snel gemaakt.

Het afvalhout van de klassen A I tot en met A IV wordt eerst voorgebroken met de grootste HAAS- pre-shredder, een TYRON 2500-E. Het hout wordt vervolgens verwerkt door een hamermolen, ARTHOS 2000-E, die is uitgerust met twee krachtige elektromotoren van 315 kW voor de productie van houtsnippers  van < 100 mm. De speciale ballistische scheider beschermt de hamermolen tegen slijtage en machinebreuk. Onzuiverheden, vooral ijzer, worden automatisch gescheiden. Bovendien kan de molen in een handomdraai hydraulisch worden geopend, zodat de slijtagedelen en de zeefkorf in zeer korte tijd kunnen vervangen worden. Dit minimaliseert de stilstand en verlaagt de kosten.

Voor een optimale reiniging en sortering van de houtsnippers wordt de materiaalstroom over twee lijnen verdeeld. Intelligente materiaalafleiders en verdeelschroeven garanderen redundantie en dus bedrijfszekerheid in geval van problemen tijdens de verwerking. Krachtige  neodymium magnetische scheiders, magnetische trommels en Eddy Current scheiders verwijderen de resterende onzuiverheden zoals spijkers, schroeven of nietjes uit het hout. De gereinigde biobrandstof wordt uiteindelijk met HAAS-zeven in drie fracties gescheiden. De bruikbare fractie wordt in de opslagsilo van de energiecentrale gevoerd, de fijne fractie wordt gescheiden en de overmaat wordt weer in het proces teruggevoerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Lybover RECYCLING adviseert u graag over de mogelijke oplossingen. Of u een spaanplatenproducent bent of een bedrijf dat hout recycleert, Lybover RECYCLING kijkt eerst naar de noden en werkt dan volgens de gewenste voorschriften een oplossing op maat uit. Zo krijgt u de gewenste houtkwaliteit die voldoet aan de strengste normen en is het mogelijk om houtafval zo hoogwaardig mogelijk terug in te zetten in de keten.

Ook op zoek naar een kwaliteitsvolle en technisch hoogstaande oplossing op maat?

Onze sales engineers geven u graag advies. Contacteer ons via info@lyboverrecycling.com