Lybover RECYCLING partner STEINERT lanceert UniSort Unibot sorteerrobot voor de hoogste zuiverheden

UniSort Unibot combineert betrouwbare sensortechnologie met moderne robotica om de efficiëntie van de sorteerfaciliteiten verder te verhogen. Daarbij zorgt een AI-gebaseerde herkenningssoftware voor een nauwkeurige detectie en een nieuw sorteerprincipe voor een zuivere kunststoffractie in de laatste sorteerstap. In combinatie met UniSort machines van de EVO 5.0 generatie is UniSort Unibot klaar voor de volgende generatie volledig geautomatiseerde sorteersystemen.

Betrouwbare sensortechnologie voor nauwkeurig sorteren op basis van AI

UniSort Unibot maakt gebruik van beproefde technologie: complexe sorteerprogramma’s worden gefaciliteerd door een combinatie van sensoren bestaande uit hoge-resolutie NIR- en kleurencamera’s. Deze combinatie is te vinden in andere UniSort EVO 5.0 modellen en is uniek in de sorteertechnologie. Dankzij de jarenlange expertise worden objecten niet alleen nauwkeurig, maar ook betrouwbaar gedetecteerd.

  • Nauwkeurige detectie door middel van HSI-technologie (Hyper Spectral Imaging) met extreem hoge resolutie
  • Geoptimaliseerde detectiesoftware voor snelle gegevensverwerking, zelfs bij hoge bandbelastingen
  • AI-ondersteunde objectdetectie met sensorfusie

Net als alle nieuwe UniSort sorters profiteert ook UniSort Unibot van het hoge ontwikkelingsniveau van de UniSort EVO 5.0 modellen: De EVO 5.0 generatie is ontwikkeld voor de complexe sorteertaken van morgen en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge beschikbaarheid en uitgebreide mogelijkheden voor zelfdiagnose. Dit betekent dat de operationele statussen kunnen worden bewaakt en het beschikbare personeel effectief kan worden ingezet. De zelf ontwikkelde UniSort software integreert objectgerelateerde, AI-gebaseerde sorteerprogramma’s evenals de integratie in de STEINERT Intelligent Digital Solutions for Waste Recycling.

In combinatie met UniSort machines van de EVO 5.0 generatie is UniSort Unibot klaar voor de volgende generatie volledig geautomatiseerde sorteersystemen. 

STEINERT Intelligente digitale oplossingen voor afvalrecycling

UniSort Unibot is ontworpen voor de meest geavanceerde sorteerinstallaties ter wereld en integreert zich naadloos in het nieuwste UniSort fabrieksbesturingssysteem. Daarbij controleert en beoordeelt UniSort Unibot de kwaliteit van de materiaalstroom met behulp van sensoren, waardoor een optimale kwaliteit van het eindproduct wordt gegarandeerd en er een interface ontstaat voor de digitale verwerking van de gegevens. Hierdoor is het mogelijk om direct op de materiaalstroom te reageren, zodat aan wettelijke of klantspecifieke eisen kan worden voldaan.

UniSort Unibot vertrouwt ook op het gebruik van de op AI gebaseerde Intelligent Object Identifier. Naast de voorheen optisch detecteerbare eigenschap profiteert het sorteerprogramma ook van de optische eigenschappen van de objecten. Dit verbetert het sorteerproces en daarmee de sorteerprestatie nog verder.

Moderne robotica voor zuivere fracties

De UniSort Unibot maakt niet alleen gebruik van betrouwbare sensoren, maar ook van robotica-expertise. Een moderne deltarobot met een speciaal ontwikkelde gereedschapsadapter biedt de hoogste snelheden en de grootste nauwkeurigheid in extreem kleine ruimtes.

  • Gewijzigd fysisch sorteerprincipe voor een hoge productzuiverheid
  • Hogesnelheidsdelta-robots maken 60 picks per minuut mogelijk
  • Flexibel ontwerp voor aanpassing aan de lokale eisen
  • Interface voor de nieuwste robotica en optimale ondersteuning

Nauwkeurige detectie door middel van HSI-technologie (Hyper Spectral Imaging) met extreem hoge resolutie

De robotcel wordt individueel aangepast aan de wensen van de klant. Een tweede robot kan ook worden toegevoegd voor hogere doorvoersnelheden. Met zijn toekomstgerichte interface zorgt STEINERT voor toegang tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica, uitgebreide praktijkervaring, robotoperaties en optimale ondersteuning.

Ook op zoek naar een kwaliteitsvolle en technisch hoogstaande oplossing op maat?
Lybover RECYCLING adviseert en realiseert oplossingen op maat. Van machines tot complete sorteer- en recyclage-installaties.

Contacteer onze sales engineers voor meer informatie via info@lyboverrecycling.com

Bekijk hieronder de werking van de Unisort Unibot