Lybover RECYCLING partner STEINERT biedt de perfecte sorteeroplossing voor koperen spoelen met ijzeren kern

De zuiverheid van ijzerschroot (Fe) is voor een zekere verkoop in de staalindustrie van doorslaggevend belang. Eigenaars van shredderinstallaties kunnen met de STEINERT SteelMaster koperen spoelen met ijzeren kern/meatballs nu betrouwbaar fysiek scheiden en het ijzerproduct van koper bevrijden.

Nu nog wordt de sorteerstap voor het scheiden van de meatballs en vrije koperdelen uit het ijzer overwegend met de hand uitgevoerd. Maar bij honderden objecten, die per seconde over de sorteerband lopen, is het vinden en sorteren van de grote en kleine, massieve en zware delen niet eenvoudig. De zuiverheid van het ijzerproduct, dus de basisvoorwaarde voor de toepassing in staalfabrieken, kan daarom variëren en slechter op de markt verkocht worden. De nieuwe STEINERT SteelMaster vormt met een combinatie van ballistische en magnetische effecten een goede en efficiënte aanvulling, om de handmatige werkzaamheden te reduceren.

STEINERT SteelMaster geoptimaliseerd voor ruwe omstandigheden

Na de bewezen elektrische magneettrommels (STEINERT MTE) voor het terugwinnen en de eerste reiniging van de Fe-fractie, komt de toepassing van nageschakelde magneten in beeld voor de verdere kwaliteitsverbetering en het reduceren van het handmatig sorteren. De STEINERT SteelMaster is zo’n nageschakelde component. Gebaseerd op feedback van de klanten en aangepast op de ruwe omstandigheden in shredderinstallaties, ontstond een nieuwe constructie. Zo is bijvoorbeeld het bandtraject mechanisch aangepast, om het materiaaltransport en de separatie-eigenschappen te verbeteren, het onderhoud te vereenvoudigen en het koperaandeel in het ijzer tot < 0,2% te reduceren. De typische robuuste constructie van STEINERT staat voor een lange levensduur en hoge beschikbaarheid van de techniek. De gangbare korrelgrootten met hoge sorteerefficiency liggen bij 20 – 400 mm en de capaciteit bedraagt tot 75 t/h per meter machinebreedte afhankelijk van de materiaalsamenstelling.

Afhankelijk van het toevoermateriaal en de taakstelling kunnen, indien nodig, extra magnetische sorteermachines worden voor- of nageschakeld, om storende stoffen en fijne of vrije koperaandelen te separeren. Laat u voor uw specifieke toepassing en situatie door ons adviseren.

Kenmerkend voor de nieuwe STEINERT SteelMaster: de lange transportbandsectie, die het ijzerschroot stabiliseert en egaliseert om koperen spoelen betrouwbaar te separeren.

De typische robuuste constructie van STEINERT staat voor een lange levensduur en hoge beschikbaarheid van de techniek.

Koperen spoelen uit Fe-materiaal gesorteerd.