Lybover RECYCLING levert betrouwbare en solide PEINER grijpers aan Wilmet

Salzgitter, de stad van de staalindustrie, daar is PEINER SMAG Lifting Technologies gelegen. Lang geleden ontwierpen ze hun eerste grijper voor de schrootindustrie. Nu 35 jaar later leveren ze de meest betrouwbare, solide en onderhoudsvriendelijke grijpers van de wereld aan Wilmet.

Wilmet Group is een dynamisch bedrijf in de recyclage van metalen in Wallonië. De groep is al meer dan 50 jaar actief in de recyclage van ferro en non-ferro metalen alsook in de recyclage van elektrische en elektronische materialen. Met ca. 50 werknemers verwerkt Wilmet jaarlijks 70.000 ton/jaar waarvan 70% ferro en 30% non-ferro. Om de producten vlot te kunnen verhandelen ging Wilmet op zoek naar solide grijpers die bestand zijn tegen abrasief materiaal en storingsvrij kunnen werken. Hiervoor contacteerde de onderneming Lybover RECYCLING als exclusief verdeler van PEINER Greifer in België. In totaal werden er 3 meerschalengrijpers geleverd. Dit zijn vijfschalengrijpers die speciaal ontworpen zijn voor de schrootindustrie. De eerste grijper werd geleverd bij dochteronderneming Duvigneaud. Deze was zo tevreden over de werking, de kwaliteit van de grijper en de goede en snelle service dat ze direct twee extra PEINER grijpers aankochten voor dochteronderneming Wilmet en Samital.

“We waren zo tevreden over de snelle en betrouwbare levering van de wisselstukken dat we besloten om onze nieuwe grijpers ook aan te kopen bij Lybover RECYCLING. Ik was direct overtuigd van de kwaliteit.”, aldus Guy Delespesse, operationeel verantwoordelijke bij Wilmet.

Solide, veelzijdige en universeel inzetbare PEINER grijpers

De grijpers hebben vijf verschillende aangedreven armen met capaciteiten van 450 liter tot 10 m³. Ze zijn volledig uitgerust met technische snufjes om perfect te functioneren in de schrootindustrie. De hydraulische leidingen, elektrische bedrading en connecties zijn optimaal beschermd. De hydraulische cilinders zijn eveneens beschermd tegen mechanische schade. De binnen- en buitenzijde van de grijperarmen bestaan uit speciaal slijtbestendig staal. De zelfregelbare pomp, met geïntegreerde sturing, zorgt voor meer energie-efficiëntie, beschermt de motor en optimaliseert de sluiting van de schalen.
De grijper kan ook volledig op maat ingesteld worden naargelang het materiaal. De optimale werkhoogte, het lage zwaartepunt en het robuuste ontwerp maken dat de grijper veelzijdig en universeel inzetbaar is.

PEINER grijpers bewijzen betrouwbaarheid en stevigheid

De vijfschalengrijpers worden vaak ingezet in verbrandingsovens en hebben hun betrouwbaarheid en stevigheid reeds bewezen. Bij de verbranding van huishoudafval worden de grijpers zeer intensief en continu gebruikt en is een defect niet te veroorloven.

Contacteer ons voor meer informatie op info@lyboverrecycling.com of  T: +32 (0) 56/71 53 85