Lybover group bouwt supermoderne Finesline

Group Galloo streeft naar 100% recyclage en zoekt hiervoor naar de meest innoverende technieken om haar doel te bereiken. Sinds kort hebben ze in samenwerking met de Lybover Group (BULK .ID, Keller Benelux, Hafibo en Motogroup) een nieuwe recyclagelijn, meer bepaald de Finesline, gebouwd om materiaal kleiner dan 4mm verder te scheiden.

De West-Vlaamse recyclagespecialist“Group Galloo” is de nummer 1 in Vlaanderen en behoort tot de belangrijkste recyclagebedrijven in Europa op vlak van ferro- en non ferro metalen. Hun kernactiviteit bestaat uit het verwerken van enerzijds schroot en anderzijds shredder residu.

Shredder residu

Shredder residu is het restant dat vrijkomt nadat bijvoorbeeld een auto alle recyclingprocessen heeft doorlopen. Dit proces vindt plaats op de site “Wervikstraat” en “Ropswalle”. Eerst worden de vloeistoffen en alle materialen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu uit de auto verwijderd, daarna gaat de auto naar de shredder. Een shredder of hamermolen is een installatie waarin de auto wordt vermalen. Uit het gemalen product sorteert men met magneten ijzer, dat direct op de markt wordt verkocht aan de staalindustrie. Wat overblijft, is het shredderafval of shredder residu. Dit is een mix van non ferro metalen zoals aluminium, koper, inox, zink, maar ook plastics, rubbers, hout, flos, enzovoort. Galloo is vooral gespecialiseerd in het verder scheiden van de non ferro mix. Voor deze activiteit beschikken ze over verschillende scheidingstechnieken met speciaal ontwikkelde installaties.

Nieuwe finesline: fractie < 4mm

Het scheiden van de non ferro mix start met de flotatietechniek. Hierbij worden materialen van elkaar gescheiden door middel van dichtheid. Ze gaan bijvoorbeeld metalen laten zinken en rubber of kunststof laten drijven door aan het water een extra suspensie toe te voegen. Daarnaast gebruikt men ook technieken als optische scheiding, zeeftechnieken, luchtscheiding, enzovoort. Op deze wijze konden ze fracties scheiden tot 4 mm. “Vanaf dit jaar kunnen we nog verder scheiden met onze nieuwe finesline. De nieuwe finesline is voor de fijne fractie kleiner dan 4mm.”, aldus Luc Waignein. In deze installatie gaat men drie soorten verder scheiden:

1. Shredderresidu <4mm. Men maakt een onderscheid tussen aluminium en zwaardere fracties, zoals koperhoudende materialen.

2. Afgedankt elektronica schroot of “AEEA” <4mm. In de afgedankte elektronica (TV, computers, …) zitten op de printplaten nog edele metalen zoals goud, zilver, platina, …, dit gaan ze met deze installatie verder recycleren.

3. Bodemassen <4mm. Hier gaan ze de non ferro metalen uit de bodemassen halen.

De Finesline bestaat uit een combinatie van droge scheidingstechnieken.

Toonaangevende lucht– en magnetische scheiding van BULK .ID. In de finesline werden luchttafels, elevatoren en zeven van TrennSo Technik voorzien en een magneettrommel en eddy current van Steinert. Luc Waignein licht toe: “We hebben gekozen voor installaties waar we reeds ervaring mee hebben en tevreden over zijn. Steinert en TrennSo Technik zijn de beste installaties op de markt.”

Bart Vanpoucke, Managing Director BULK .ID, vult aan “BULK .ID beschikt over een eigen design- en engineeringsafdeling, die er voor zorgt dat we wensen en nieuwe toepassingsmogelijkheden van klanten direct kunnen uittekenen en ontwerpen. Onze leveranciers hebben elk een state-of-the-art werkplaats met alle faciliteiten om de laatste nieuwe scheidingsmachines te bouwen op maat van onze klanten. In de nieuwe testcentra testen we de materialen van de klanten, waardoor we garanties kunnen geven op onze installaties en de machine perfect afgesteld wordt op het te scheiden materiaal. Dit gebeurde ook zo voor onze klant Galloo.”“Onze leveranciers hebben elk een state- of-the-art werkplaats met alle faciliteiten om de laatste nieuwe scheidingsmachines te bouwen op maat van onze klanten. “

Geluidloze afzuiginstallatie van Keller Lufttechnik Benelux

Om de productieruimte volledig stofvrij te houden werd er een stofafzuiginstallatie geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de productiehal proper blijft en de mensen in een gezonde werkomgeving kunnen werken. Keller stond in voor het luchtaspect en de goede dimensionering van de installatie. Het afgezogen stof wordt opgevangen in gesloten containers die direct worden afgevoerd. De filter is voorzien van inspectieluiken om eenvoudig onderhoud aan de filter te kunnen doen. Om geen geluidsoverlast te krijgen werden de ventilator en de filter volledig voorzien van geluidsdempers. “Zo voldoen we perfect aan de opgelegde geluidsemissie”, zegt Luc Waignein. En inderdaad als we vlak bij de installatie staan, horen we die nauwelijks.

Voedingstrechter van Motogroup

Galloo werkte voor de eerste keer samen met zusterbedrijf Motogroup. Zij leverde namelijk de invoertrechter voor de Finesline. Sinds kort is ook Motogroup actief op de markt van de recyclage-industrie met producten zoals invoerhoppers, transportbanden, …. Het was de eerste keer dat we samenwerkten met Motogroup en het is zeer goed meegevallen.”, zegt Luc Waignein.

De werfopvolging volledig in handen van Hafibo.

Hafibo was verantwoordelijk voor de werfopvolging en montage zowel van de Lybover installaties als de installaties van andere leveranciers. De volledige lijn is gebouwd in 6 maanden tijd. Alles verliep perfect volgens plan. Voor het bouwen van de lijn leverden zij ook alle bordessen en structuren, volledig volgens de EN 1090 norm en met een CE-certificaat. “De Lybover group levert vooral maatwerk en totaaloplossingen waarbij kwaliteit en service op de eerste plaats staan. Hierin ligt de sterkte van onze bedrijvengroep: samen met de steeds innoverende machines van onze leveranciers, onze staal en inox productieafdeling, onze knowhow in de recyclage-industrie en inleving in de wereld van onze klanten bouwen we de meest performante installatie. Ten slotte zorgen wij ook voor onderhoud en service van onze installaties en garanderen wij dat dit op een kwalitatief en hoogstaand niveau gebeurt.”, zeggen Hans & Filip Boels,