Kijk op 30 juni 2021 naar de live stream “STEINERT Waste Recycling: LIVE”

Kijk op 30 juni 2021 naar de live stream “STEINERT Waste Recycling: LIVE” en kom meer te weten over alle oplossingen en referenties van Lybover RECYCLING partner STEINERT – live vanaf de nieuwe afvalsorteerlijn in het STEINERT Test Center te Keulen.

Tijdens deze live stream informeert STEINERT u over de kansen en uitdagingen voor een optimale sorteeroplossing aan de hand van verschillende cases uit de sectoren van het industrieel afval en de recycling van lichte verpakkingen.

De nieuwe lijn helpt u om voorafgaand aan de bouw van een sorteersysteem het te sorteren materiaal, zo realistisch mogelijk te simuleren, zodat u zeker weet dat uw investering zijn vruchten afwerpt. STEINERT heeft zich buitengewoon intensief met dit uitdagende onderwerp beziggehouden en heeft in de nieuwe afvalsorteerlijn, naast de eigen sorteersystemen, ook diverse voorbereidingszones geïntegreerd die in de praktijk vaak voorkomen.

Andreas Jäger, Global Sales Director Waste Recycling, en Hendrik Beel, directeur van STEINERT UniSort GmbH, zijn de gastheren bij dit online-event. Presentatrice Janine Mehner leidt de belangstellenden door het ca. 1 uur durende format. Om te garanderen dat zich ook bij het tweede livestream-event van STEINERT niemand zal vervelen, is er weer gezorgd voor een afwisselend en levendig programma. De twee gastheren beantwoorden de vragen van de kijkers live en geven een overzicht van de ingebouwde sorteersystemen. Andreas Jäger en Hendrik Beel geven een gedetailleerd beeld van de problemen die zich bij het sorteren voordoen en de enorme uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ook geven ze technische uitleg bij de oplossingen. Hierbij speelt onder andere de scheiding van hout, kunststoffen zoals PE (polyethyleen) en PP (polypropyleen), mineralen, zwarte objecten en materiaal dat de neiging heeft om te zweven zoals papier, een belangrijke rol. Op het gebied van lichte verpakkingen legt Hendrik Beel uit hoe er uitsluit-fracties gedefinieerd kunnen worden door middel van sorteerprogramma’s op basis van artificiële intelligentie (AI). Met deze techniek kunnen materialen worden opgespoord die het sorteerproduct in gevaar brengen en kunnen deze worden afgescheiden (bijv. siliconenkit-kokers). De kwaliteit van de PE-fractie blijft op deze manier hoog. Daarnaast wordt ingegaan op de nieuwste inzichten over het scheiden van lichte verpakkingen in de verschillende groepen materialen waarvan ze zijn gemaakt. Naast polyethyleen, polypropyleen, polystyreen, zwarte kunststoffen, PET-flessen en PET-schalen zijn dat drankverpakkingen, PE- en PP-folie, papier en karton.

Datum:    woensdag 30-6-2021

Tijd:         09:00-10:15 uur in het Engels

                  13:00-14:15 uur in het Duits

Registreer hier voor de livestream!

Nieuwe afvalsorteerlijn klaar voor gebruik

Vanaf nu kunnen klanten op industriële schaal gebruik maken van STEINERT testmogelijkheden. De uit te voeren werkzaamheden en de voorbereidingszones voor het materiaal komen overeen met die van een reëel recyclingbedrijf. Zo kunnen de testen bijzonder realistisch worden uitgevoerd, zodat de eisen, de haalbaarheid en de return on investment kunnen worden gesimuleerd.  Met gegevens en feiten kan er zekerheid worden verkregen omtrent de vraag of investeren verantwoord is. De installatie is naast de STEINERT magneten ook uitgerust met de nieuwste optische sorteersystemen.