BULK .ID reviseert op korte termijn onderwatergrijpers Aquiris.

BULK .ID (Lybover Recycling) levert niet enkel complete recycling installaties maar staat ook in voor de levering van componenten in verscheidene takken in de recycling industrie.

BULK .ID (Lybover Recycling) zorgde voor de revisie van twee onderwatergrijpers in een mum van tijd.

Waterzuiveringsbedrijf Aquiris in Brussel is één van de modernste en grootste waterzuiveringsstations in België en West-Europa. Deze dochteronderneming van de internationale groep Veolia is reeds 20 jaar lang verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bouw en uitbating van het waterzuiveringsstation. Dagelijks wordt hier het afvalwater van 1.4 miljoen inwoners uit Brussel en de randstad behandeld, ofwel 275.000m³ afvalwater.

Waterzuivering

Uniek is dat alle technologieën voor de behandeling van regenwater, vervuild water en slib op één locatie aanwezig zijn.De waterzuivering gebeurt met de klassieke aerobe, bacteriologische technologie in grote bezinktanks. Hierbij wordt het slib, dat ontstaat bij het zuiveren door de microbiële zuiveringsprocessen, van het zuiver water gescheiden. Het propere water wordt geloosd in de rivier. Het slib wordt verder verwerkt en afgevoerd naar Duitsland voor verbranding in de bruinkoolcentrales. Hier wordt het slib gebruikt als temperatuurregelaar.

Grijpers BULK .ID

Om het vergaarde slib uit het waterzuiveringsstation te halen heeft Aquiris twee SMAG grijpers bij BULK .ID (Lybover Recycling) aangekocht. Deze grijpers kunnen tot 18 meter onder water gaan. Ze brengen niet alleen het dagelijkse slib naar boven maar ook andere exotische materialen, zoals kledingstukken, een matras, dode dieren of bouwmaterialen.

Revisie

Na jaren van intens gebruik waren de bestaande grijpers aan een revisie toe. “Om de stilstand in het waterzuiveringsstation tot een minimum te beperken werd er eerst een grondige inspectie bij Veolia uitgevoerd.

Op deze manier kon onze service ingenieur een correcte inschatting maken van wat er hersteld moest worden aan de grijper. Terwijl de onderdelen, die hersteld moesten worden, werden besteld en vervaardigd bij SMAG, kon de grijper perfect blijven functioneren in het waterzuiveringsstation. Eens de onderdelen waren toegekomen werden de grijpers getransporteerd naar onze productiesite.                    

“Onze service ingenieurs demonteerden en reviseerden de grijpers in samenspraak met Veolia. In een mum van tijd konden de grijpers terug aan de slag in het waterzuiveringsstation in Brussel.”, aldus Joris Vermoesen, Technical Support Engineer bij BULK .ID (Lybover Recycling)

 

Lybover Recycling kan onderstaande herstellingen aanbieden:

  • • Vervangen van bussen en/of assen
  • • Vervangen van filter, olie en dichtingsringen
  • • Vervangen of oplassen van lippen
  • • Revisie of vervangen van cilinders, hydraulische stuurblokken en/of motoren
  • • Indien gewenst worden uw onderdelen volledig gestraald en voorzien van een grond- en afwerkingslaag in RAL-kleur naar keuze. Alle onderdelen worden volledig doorgesmeerd.

Eenvoudige herstellingen doen we bij de klant ter plaatse.

Lybover Recycling voorziet ook steeds het transport tussen u als klant en ons atelier.