BULK .ID bouwt een scheidingslijn voor Alu bouwprofielen

BULK .ID (Lybover Recycling) werd gecontacteerd met de vraag om van thermische profielen met variabele smelteigenschappen terug een grondstof te creëren waarbij het smeltproces stabiel blijft.

Door de toenemende eis van de laatste jaren naar meer geïsoleerde woningen worden aluminium profielen in de bouwindustrie steeds vaker voorzien van thermische isolatiematerialen. Aluminium is een product dat zeer hoogwaardig recycleerbaar is.

Doorheen de jaren is het soort en de hoeveelheid gebruikte thermische isolator per meter aluminium profiel sterk variërend. Dit variabel aandeel van thermische isolatiemateriaal in aluminium is echter nefast voor het recyclageproces.

Stabiel smeltproces

BULK .ID (Lybover Recycling) werd gecontacteerd met de vraag om van thermische profielen met variabele eigenschappen terug een stabiele grondstof te maken voor het smelten. De bijkomende voorwaarde was dat de stukken niet klein geshredderd mogen worden omdat dit schadelijk is voor het energieverbruik bij het smelten.

BULK .ID krijgt dagelijks dergelijke klantenverzoeken (waarbij de klant weet aan welke eisen het eindproduct moet voldoen). Onze brede kennis van scheidingstechnologieën samen met de testfaciliteiten zorgen dat we een onderbouwd proces voor de klant kunnen ontwikkelen.

Vanuit BULK .ID werd op basis van ervaring een eerste procesflow aan de klant voorgesteld.

Voorafgaand traject

De eerste stap in de flow was de selectie van de juiste breker. In dit geval kwamen we uit bij de Tyron breker van Haas. Na testen met de Haas breker en een specifiek ontworpen programma voor de klant kwamen we tot een oplossing waarbij de aluminium loskomt van de kunststof zonder dat de aluminium te klein geshredderd werd voor de oven.

De volgende stap in het proces is het afscheiden van de losse stukken isolator van het aluminium. Het testmateriaal uit de eerste stap werd naar het testcentrum van Steinert in Keulen gestuurd waar het over een geschikte Eddy Current ging. De Eddy Current scheidt non-ferro materialen uit een productstroom.

Door deze machinebewerking kon de klant met eigen ogen zien hoe het materiaal later uit zijn installatie zou komen. De klant had tevens de nodige stalen om intern de return van de totale investering zo getrouw mogelijk na te gaan.

Deze voorafgaande stappen zorgen zowel bij de klant als bij BULK .ID en hun partners voor de nodige zekerheden. Deze zekerheden waren doorslaggevend omdat dit een nieuwe technologie in de sector is.

De klant weet duidelijk op voorhand wat hij kan verwachten ondanks het feit dat de technologie nog nooit eerder toegepast werd in de sector.

De klant was uitermate tevreden met de gebouwde scheidingslijn, want zowel de scheidingsresultaten alsook de capaciteit van de machine waren volledig in lijn met de verwachtingen die de klant had tijdens het voorafgaand testtraject.