Bestelling toegekend aan AUMUND-machines bij LafargeHolcim in Frankrijk

LafargeHolcim investeert ongeveer 100 miljoen euro in de modernisering van de cementfabriek Martres-Tolosane in het zuidwesten van Frankrijk.

AUMUND Fördertechik GMBH en AUMUND France S.A.R.L.begeleidt de klant bij dit ambitieuze upgradeproject tot ver in 2019, met een gevarieerd aanbod aan apparatuur.

De specialisten van Rheinberg en Parijs hebben een aanbesteding gewonnen tegen verschillende concurrenten.

AUMUND Fördertechnik levert een pakket inclusief bekerelevatoren met riem voor de voeding van de 96m hoge warmtewisselaar en de grondstoffensilo in de fabriek.

Er worden twee AUMUND BWZ kettingelevatoren gebruikt om grondstoffen en filterstof te vervoeren. Een AUMUND KZB-transportband met een verticale lift van 9 meter zal onder de klinker koeler geïnstalleerd worden.

Zeven AUMUND LOUISE-type sleepketting transportbanden met korte transportafstanden van 13m en transportcapaciteiten tussen 7 en 50t/u zullen filterstof extraheren.

Twee CENTREX  machines (25 – 250t/u) zullen een mengsel van kalksteen, klei alsook ijzererts uit de 7 meter hoge silo’s extraheren.

Het moderniseringsproject bij Martres-Tolosane maakt deel uit van het omvangrijke investeringsproject van €300 miljoen van Lafarge Holcim in Frankrijk.

Er worden alomvattende maatregelen getroffen met een sterke focus op milieubescherming  om deze fabriek, die 110 werknemers telt, geschikt te maken voor de toekomst.

Na de upgrade wordt de installatie uitgerust om alternatieve brandstoffen te verbranden en zal het energieverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd.

De werkzaamheden aan het project starten in het laatste kwartaal van 2018 en worden afgerond tegen midden 2020.