108 machines voor gloednieuw project in Egypte

AUMUND installaties voor zes nieuwe klinkerproductielijnen in Beni Suef

In juni 2016 kondigde Sinoma International Engineering aan dat hun dochteronderneming Chengdu Design & Research Institute of Building Materials Industry (CDI) een contract had getekend met de Egyptische Overheid om in Beni Suef zes productielijnen te bouwen van elk 6000 ton klinker per dag. AUMUND Fördertechnik  GmbH, in samenwerking met zijn Chinese dochteronderneming AUMUND Beijing, heeft nu het order gewonnen om de transportinstallaties voor klinker te leveren  voor dit project.

Egypte is met een capaciteit van 70 miljoen ton één van de grootste klinkerproducenten ter wereld. Ongeveer 52 tot 54 miljoen ton cement wordt er per jaar gebruikt. De identieke lijnen zullen elk door AUMUND voorzien zijn van vier BWG bekerelevatoren met riem (met capaciteiten tot 650 t/u) en drie BWZ bekerelevatoren met centrale ketting (tot 550 t/u).

AUMUND levert daarbij ook vier BWG-L bekerelevatoren met riem (170 t/u), een BWZ-L bekerelevator met ketting  (80 t/u) en zes transporteurs met bakken (375 t/u) voor elk van de zes lijnen.

Het gloednieuwe project in Beni Suef moet voltooid worden binnen de volgende drie jaar. De eerste testperiode voor de nieuwe productielijnen staat al in december 2017 gepland.

AUMUND Fördertechnik zal deze 108 machines in drie fases leveren in Egypte, dit tussen april en juni 2017.