Schermen en zeven voor het scheiden, sorteren en ontwateren. 

Lybover RECYCLING (BULK.ID) ontwerpt de juiste zeefmachine voor elke materiaalstroom. Of het nu gaat om het scheiden, sorteren of ontwateren. Wat de materiaalstroom ook is.

Wij bieden volgende zeefmachines aan van Spaleck : stangenzeven, 2D en 3D zeefmachines, Flip Flow Trampoline zeefmachines,combi zeefmachines en ontwateringszeven.

Contacteer ons

2D Zeefmachines

2D vlakzeven om kubische materialen te zeven.

Vlakzeven zijn uiterst geschikt om allerlei materialen te zeven. De zeven worden uitgevoerd in 1 of meerdeks (tot 5) met of zonder ATEX-certificaat. He type zeefdek wordt samen met de klant adhv een test bij de klant of in ons testcentrum bepaald. Een testrapport onderbouwt de performance garanties die achteraf worden gegeven. In de chemische industrie liggen de eisen zeer hoog waardoor een uiterst nauwkeurige afwerking van de zeven worden verwacht.

BULK .ID_2D_Vlakzeef_Screen_Spaleck

2D vlakzeef voor het afzeven van tonerstof in WEEE recycling.

 

Spaleck maakt de zeven volledig op maat van uw wensen. Heeft u speciale eisen naar stofdichtheid, toegang voor onderhoud en reinigen? Ook hier bieden we een gepaste oplossing op maat. Voor de voedingsindustrie worden zeven zodanig geconstrueerd dat het reinigen snel en efficiënt gebeurt. Ook worden zones vermeden waar product zich kan opstapelen.

BULK .ID_Spaleck_2D_Vlakzeef_Screen

2D vlakzeef in ATEX uitvoering voor het afzeven van houtstof.

In de recycling industrie worden 2D vlakzeven ingezet waar het materiaal weinig lange delen bevat. Toepassing voor de vlakzeef is het afzeven van koperdeeltjes in de kabel recycling. De kabels worden eerst fijn gemalen om aansluitend te worden gezeefd en gescheiden.

Vlakzeven worden in diverse sectoren ingezet voor het nauwkeurig afzeven. Neem ook een kijkje op ons youtube kanaal.

3D Zeefmachines

3D zeven voor recyclingmateriaal met lange delen.

Recyclingmateriaal is heel divers en bevat veelal lange delen zoals staven, kabels, PVC buizen, enz… Om te vermijden dat deze lange delen door het zeefdek vallen en het verdere verwerkingsproces storen, heeft Spaleck deze speciale 3D zeef ontwikkeld. Deze zeef maakt gebruikt van een speciaal gevormd zeefdek om ook lange delen af te kunnen zeven.

Spaleck 3D zeef voor Bouw- en Sloopafval of Industrie afval

We zetten even de voordelen op een rijtje:

 1. verstoppingsvrij zeven;
 2. zeer nauwkeurige zeving waardoor nageschakelde scheidingsmachines optimaal werken;
 3. reductie van de dynamische krachten door inzet van een tegentrilraam;
 4. optimale toegang voor onderhoud;
 5. robuust design, …
BULK .ID_Spaleck_Zeefmachine

Spaleck 3D zeefmachine

In de recycling van bouw- en sloop afval zijn lange delen zeer storend. De traditionele zeeftrommel zorgt voor verstoppingen waardoor de beschikbaarheid van de installatie sterk daalt. De 3D zeef zorgt voor een verstoppingsvrij zeven waardoor de installatie continue kan blijven werken. In combinatie met een Flip Flow zeef worden grove materiaalstromen met één zeefstap gescheiden in fijn sorteerzand, een te sorteren fractie en een oversize fractie die met de hand wordt gesorteerd of terug wordt gebroken.

De 3D zeven worden ingezet in diverse sectoren. Neem ook een kijkje op ons youtube kanaal.

Combi Zeefmachines

Grof en fijn zeven met één Combi zeef van Spaleck.

Deze combinatie brengt de 3D zeef samen met de Flip Flow zeef. Het bovendek zorgt voor het afzeven van een grove fractie en het onderste zeefdek zorgt voor het afzeven van de fijne fractie. Dit resulteert in een sterke besparing qua investeringskost en ruimte.

BULKID_Combizeven

Zeven van grove delen en sorteerzand met één Combi zeef van Spaleck

Door de combinatie van 2 zeefdekken in één kunnen grove materiaalstromen tot wel 1.000 mm in één bewerkingsstap gezeefd worden. De constructie van de 3D zeefdekken zorgen ervoor dat zeer zware stukken éénvoudig afgezeefd worden zonder de onderliggende Flip Flow panelen te beschadigen. De constructie van de zeef is zo uitgevoerd dat een vlotte toegang tot het onderste zeefdek gegarandeerd blijft.

BULKID_Combizeven

Spaleck Combi zeef voor waste toepassingen

Enkele belangrijke voordelen:

 1. verstoppingsvrij zeven door de 3D technologie;
 2. de 3D technologie garandeert een correcte zeving zonder verlies van lange delen;
 3. zeer nauwkeurige zeving waardoor nageschakelde scheidingsmachines optimaal werken;
 4. reductie van de dynamische krachten door inzet van een tegentrilraam;
 5. optimale toegang voor onderhoud;
 6. robuust design, …
  BULK .ID_Spaleck_Combizeef_Screening

  Spaleck Combi Zeefmachine voor Shredder Residue

  Neem een kijkje bij sectoren om te zien waar deze zeven worden toegepast. Op ons youtube kanaal vind je talloze films over de Spaleck zeeftechniek.

Flip Flow Trampoline Zeefmachines

Flip flow Spannwelle zeef voor het fijnzeven van bodemas.

De verstoppingsvrije oplossing voor recycling van materialen. De speciale uitvoering van deze zeef zorgt voor een trampoline effect in de zeefdekken. Dit geeft als voordeel dat vochtige en/of klevende materialen correct kunnen worden afgezeefd, ook op de fijnste afmetingen.

Deze flip flow, of ook wel Spannwelle genoemd, wordt vooral ingezet voor het fijnzeven van bodemas, sorteerzand, shredderafval, gips, glas, hout, enz… De mogelijke toepassingen zijn oneindig.

De zeefmatten zijn in alle gewenste afmetingen beschikbaar en zijn eenvoudig en snel (zonder gereedschap) te de- en monteren. Dit garandeert de snelste omsteltijden.

BULKID_Flip Flow

Spaleck flip flow zeef voor shredder residue

Functieprincipe:

Een relatieve beweging van een vast en beweegbaar frame zorgt voor een trampoline effect van de zeefmatten.

De positieve gevolgen van dit effect:

 1. hoge versnelling van de zeefmatten tot wel 50g;
 2. losmaken van het materiaal;
 3. vermijden van aanbakken van kleverige materialen, …
BULKID_Flip Flow

Verstoppingsvrij zeven van bodemas met de Spaleck Flip Flow zeef

Toepassing:

Zeven van moeilijke, klevende of natte materialen in diverse groottes.

Materiaal:

Nat, vochtig, droge en gemengde materialen zoals compost, mineralen, bodemas, sorteer-zand, houtafval, …

De voordelen van de flip flow:

 1. verstoppingsvrije werking van de zeefmatten;
 2. compacte opstelling
 3. enkel of dubbeldeks uitvoering mogelijk;
 4. zeefmatten zijn inplugbaar en moeten niet geschroefd worden;
 5. hoge versnelling van de zeefmatten waardoor een zelfreinigend effect ontstaat;
 6. lage operationele en onderhoudskosten, …
BULKID_Flip Flow

Sorteerzand uitzeven zonder verstoppingen met een Spaleck Flip Flow Spannwelle zeef

Zie ook waar deze zeven worden toegepast in onze sectoren.

Ontwateringszeven

Ontwateringszeven voor ontwateren en wassen materiaalstromen.

De ontwateringszeven werken zowel met directe aandrijving als met een lineaire aandrijving. Hun taak bestaat erin een vochtig of nat materiaal te ontwateren. Uitvoeringen in staal zowel als in roestvrij staal zijn mogelijk. De groenten worden bij binnenkomst in de fabriek gewassen. Het ontwateren gebeurt met Spaleck ontwateringszeven. Deze zeven kunnen in RVS maar ook in speciaal geverfd staal worden voorzien. Zodra hygiënische voorschriften van toepassing zijn worden de zeven in RVS uitgevoerd volgens de wens van de klant.

BULK .ID_Spaleck_Ontwateringszeef_Voeding

Ontwateringszeef van Spaleck voor sichorei.

De belangrijkste toepassingen zijn het ontwateren van plastics na het flotteren, ontwateren van slib, destilaat uit de vergisting, enz …

BULK .ID_Ontwateringszeef_Spaleck_Voeding

Spaleck ontwateringszeef voor slib

Ook voor de recycling industrie maakt Spaleck ontwateringszeven. Een flottatie scheidt materialen op haar specifieke dichtheid. Verschillende dichtheden worden bereikt door FeSi of Magnetiet toe te voegen. Na het scheiden wil men het FeSi of Magnetiet maximaal recupereren. Dit doen we door de recycling producten over een  Spaleck ontwateringszeef te laten lopen. Daar worden alle toeslagstoffen terug verzameld om te worden herbruikt.

In bepaalde vergistingsprocessen wordt het distilaat na het vergistingsproces gewassen. Dit gebeurt met een Spaleck ontwateringszeef.

BULK .ID_Spaleck_Ontwateringszeef_Vergisting

Spaleck ontwateringszeef voor destilaat

De Spaleck zeven worden in diverse sectoren ingezet. Neem zeker ook een kijkje op ons youtube kanaal.

Stangenzeven

Stangenzeven voor storingvrij zeven.

De ideale oplossing voor storingvrij voorzeven. De stangenzeef is uiterst geschikt voor het zeven van kubische materialen zoals grove bodemas, stenen en granulaten. Hij wordt veel ingezet voor het afzeven van oversize delen in de verwerking van bodemas. De stangen zijn zeer sterk uitgevoerd waardoor stukken tot 400-500kg eenvoudig uit het verdere proces worden geweerd. Dit vermijdt storingskosten door knellende stukken.

BULKID_ Stangenzeven_Screen

Spaleck stangenzeef voor hoogovenslak

In de groeve zorgt de stangenzeef voor het afzeven van oversize delen. Die worden meestal terug geleid naar de primaire breker. Het fijne materiaal wordt verder gebroken en afgezeefd in een breed gamma aan korrelgroottes. Om vervroegde slijtage te vermijden, worden uitwisselbare slijtplaten voorzien. Het type slijtplaat wordt samen met de klant bepaald om maximaal slijtage tegen te gaan. Om het onderhoud te vereenvoudigen worden de slijtplaten met speciale bouten bevestigd.

Door de eenvoudige en doordachte uitvoering werkt de stangenzeef zeer efficiënt en verstoppingsvrij. De stangen kunnen zowel statisch als dynamisch worden opgesteld en zijn regelbaar om snel met andere instellingen te kunnen zeven.

BULKID_Stangenzeven_Screen

Spaleck stangenzeef voor toepassingen in de recycling industrie

Het principe van de stangenzeef wordt ook in combinatie met de 3D zeef toegepast. Dan kan in één zeef de oversize worden afgezeefd alsook het fijnere materiaal. Contacteer ons voor meer informatie.

Stangenzeven worden in diverse sectoren ingezet. Bekijk ook onze youtube pagina.

Aanbakvrije trilgoot ActiveCLEAN

Onderhoudsvrije trilgoot in bodemas recycling – ActiveCLEAN met BULK .ID – Spaar reinigingskosten en verhoog efficiëntie Eddy Current

De aanbakvrije ActiveCLEAN trilgoot is een echte revolutie voor de verwerking van vochtige en kleverige bulkproducten. Het zelfreinigend systeem garandeert de de bediener een maximale prestatie met maximale beschikbaarheid. In de verwerking van bodemas mocht men elk uur ongeveer 15 minuten de productie stoppen om trilgoten handmatig van harde aanbakkingen te bevrijden. Die aanbakkingen zorgen voor een slechte verdeling van het materiaal op de Eddy Current met mindere prestaties tot gevolg. Nu neemt de ActiveCLEAN dit over – en dat tijdens een continue productie. Deze machine bespaart reinigingskosten en verhoogt de productiecapaciteit van de installatie. En vooral, door het betere spreiden van het materiaal op de Eddy Current, krijg je een hogere efficiëntie waardoor meer non ferro metalen worden herwonnen. Een win-win situatie dus.

Tegelijkertijd verbetert de ActiveCLEAN de terugwinning van kostbare grondstoffen en recycleerbare materialen doordat de nageschakelde scheidingsmachines optimaal worden gevoed. 

De ActiveCLEAN zorgt voor minder stilstand en hogere t/u.

De onderstaande foto toont een opstelling van de ActiveCLEAN als aanbakvrije trilgoot voor het voeden van Steinert Eddy Current scheiders.

Trilgoot Active Clean voor onderhoudsvrij voeden naar een Eddy Current

We zetten even de voordelen op een rijtje:

 1. geen aanbakkingen meer
 2. 100% constante materiaalstroom over de breedte verspreid
 3. hoger scheidingsrendement van nageschakelde machines
 4. terugverdientijd in minder dan 1 jaar;
 5. resultaat van deze reinigingsvrije trilgoot na meerdere maanden inzet is duidelijk.

 

Neem gerust een kijkje op sector Recyclage bodemas of op ons youtube kanaal.