Transport: installaties voor cement, kalk en vliegas

De machines en installaties van Aumund en IBAU zijn dé referentie voor alle logistiek en transport van cement, kalk, meststoffen en vliegas.

Contacteer ons

Bekerelevatoren

Wil u granulaten snel, compact en in de hoogte transporteren, dan is een bekerelevator de ideale oplossing. De gesloten uitvoering zorgt ervoor dat stoffige producten zonder emissie kunnen worden getransporteerd. Voor het transport van onder meer meststoffen, zorgen wij voor een RVS uitvoering met ATEX certificaat.

BULKID_Bekerelevatoren_1

Aumund bekerelevator

Bekerelevatoren transporteren op een heel efficiënte manier materiaal verticaal tot hoogtes van meer dan 120 m. Afhankelijk van het materiaal werken we met een centrale ketting, dubbele ketting of gewapende rubberriem.

BULKID_Bekerelevatoren_2

Voeden cement oven met Aumund bekerelevator

Ook het ombouwen van een platentransporteur van een ander merk naar de standaard van Aumund is perfect mogelijk.

BULKID_Bekerelevatoren_3

Aumund bekerelevator met centrale ketting

Contacteer onze service afdeling en wij komen dit bij u ter plaatse bespreken.

Platentransporteurs

BULK .ID’s exclusieve partner Aumund is met het ontwikkelen van deze machine groot geworden. Platentransporteurs worden hoofdzakelijk ingezet in de cement- en kalkproductie om de halffabricaten uit de oven naar de stockagehall te transporteren. De klincker (halffabricaat cementproductie) komt onder hoge temperatuur uit de oven. Speciale stalen platen zorgen dat het product veilig kan verplaatst worden. Zowel horizontaal als hellingen tot 45° zijn perfect mogelijk. Contacteer ons en we bekijken samen met u welk type voor uw toepassing het meest geschikt is.

BULKID_Platentransporteurs_3

Aumund platentransporteur bestand tegen hoge temperaturen in cement industrie

Ook het ombouwen van een platentransporteur van een ander merk naar de standaard van Aumund is perfect mogelijk.

BULKID_Platentransporteurs_2

Aumund platentransporteur tussen koeler en klinkerstockage in cement industrie

Pneumatisch transport voor cement, kalk, gips en vliegas

Pneumatisch transport voor cement, kalk, gips en vliegas. Ibau Hamburg bouwt componenten en volledige turnkey installatie om cement, kalk, gips en vliegas te transporteren en stockeren. De onderste foto toont de Ibau Hamburg pomp. Deze pomp is het hart van het pneumatisch transport. Het product wordt gedoseerd in de transportleiding dus worden hiermee drukpieken vermeden. Dit komt de betrouwbaarheid van de installatie ten goede.

BULKID_Pneumatisch transport_IbauHamburg_Cement_Kalk_Gips_Vliegas

Betrouwbare en robuuste IBAU pomp voor cement, kalk en gips transport

Ibau beschikt over alle competenties om cement, kalk, gips en vliegas pneumatisch over grote afstand te transporteren. Geïntegreerd met silo’s en laad- en lossystemen biedt BULK .ID complete oplossingen op maat.  Stoffige producten genereren veel emissie dus worden hiervoor Ibau Hamburg beladingsbalgen ingezet. Neem contact op met onze ingenieurs.

BULKID_Pneumatisch transport

Transport van silo naar vrachtwagen met Ibau Hamburg

Voor de cement, kalk en vliegas industrie biedt BULK .ID tal van andere oplossingen. Neem zeker een kijkje bij zeefmachines en sector cement, kalk, gips en vliegas industrie.

Bovendien beschikt BULK .ID ook over een eigen youtube kanaal.

Sleepketting transport

Transporteurs met sleepketting worden ingezet, daar waar er klevend materiaal zoals kalk, gips, klei of ruwe kool uit bijvoorbeeld een bunker gehaald moet worden. Voor zo’n toepassingen biedt BULK .ID de gepantserde sleepketting PKF transporteur aan.

BULKID_Sleepketting transport

Aumund TKF sleepketting transporteur

 

Gaat het om filterstof of additieven, dan zet u best de sleepketting transporteur TKF in. Hiermee kan dit materiaal op een stofdichte manier getransporteerd worden.

Trilgoten Schudgoten Schudders

Trilgoten voor een optimaal transport.

Scheidingsmachines werken maar optimaal als het materiaal mooi verdeeld wordt aangebracht. Hiervoor worden trilgoten ingezet. Samen bepalen we hoe deze moet worden uitgevoerd. BULK .ID levert trilgoten (schudgoten) voor de meest diverse toepassingen. Dit gaat van het voeden van sorteermachines in de Recycling industrie, breuksteen in de groeve tot kunststof granulaten in de chemische industrie.

BULKID_transport_trilgoten_1

Spaleck trilgoot voor transport geknipt zwaar schroot

De trilgoten van Spaleck worden per toepassing en op maat gemaakt. Zowel voor grove als voor lichte opdrachten biedt BULK .ID oplossingen aan.

BULK .ID-Spaleck_Trilgoten_Schudder

Trilgoten schudders op maat voor optimale voeding

In combinatie met een trechter worden de trilgoten ook als invoerhoppers ingezet. De Spaleck hopper is een machine voor het voeden van turnkey verwerkingslijnen.

BULK .ID_Spaleck_Hopper_Infeedhopper

Trilgoten Schudgoten Schudders in een Infeed hopper van Spaleck