Magneten en Eddy Current voor ijzer en non ferro metalen.

BULK .ID levert machines die, op basis van magnetisme, ijzer en non ferro uit een materiaalstroom halen.  De overbandmagneet, de magnetische koprol- en de trommelmagneet sorteren en scheiden het ijzer. De non ferro scheider (ook wel Eddy Current genoemd) met excentrisch poolsysteem herwint bovendien waardevolle non ferro metalen zoals aluminium, koper en zink.

Onze exclusieve samenwerking met Steinert Elektromagnetbau voor deze scheidingstechnologie garandeert u een perfecte werking en ondersteuning.

Contacteer ons

Bovenband- en overband magneten

Bovenbandmagneten en overband magneten voor recycling.

Ferro (ijzer) metalen herwinnen met de minste investering. BULK .ID levert overband magneten zowel in permanent als elektro uitvoering. Permanent magneten zijn goedkoop en eenvoudig te installeren, anderzijds heb je de elektro magneten die voor onderhoud eenvoudig uit te schakelen zijn. Contacteer onze ingenieurs om samen met u de juiste magneet te bepalen voor uw proces. Bovendien kan je in ons testcentrum terecht voor een test op uw materiaal.

 

BULK .ID_Steinert_Bovenband_Overband

Steinert Bovenband magneet voor verwijderen ferro (ijzer-) delen

 

Bovenband magneten worden in de meest diverse sectoren ingezet om processen te beschermen. In de klei industrie worden ijzerdelen verwijderd waar de klein de productie binnen komt. Bij de ontvangst van groenten, in de diepvries industrie, wordt mbv een bovenband magneet alle ijzer stoorstoffen verwijderd vooraleer wordt gewassen.

Magneten zijn een perfecte oplossing om met weinig energie maximale bescherming van uw processen te garanderen.

Recycling / grondstoffen herwinning:

 1. herwinnen van ijzer uit algemeen schroot;
 2. herwinnen van ijzer uit afval;
 3. beschermen van brekers, granulatoren, …

Productieprocessen:

 1. beschermen van gevoelige machines;
 2. herwinnen van ijzer uit productie-afval, …
BULKID_Bovenbandmagneet_Overband

Steinert permanent Bovenband magneet in bodemas

Ondermeer deze types zijn beschikbaar:

 1. de permanent bovenbandmagneet;
 2. de elektro bovenbandmagneet (ook lucht en olie gekoeld);
 3. zelf reinigende bovenbandmagneten;
 4. stationaire magneten (manuele reiniging), …

Onze bovenbandmagneten worden in diverse sectoren ingezet. Neem gerust een kijkje bij shredder recycling, bodemas recycling en hout recycling. Ook ons youtube kanaal toont u tal van toepassingen.

FinesMaster

BULK .ID heeft zich gespecialiseerd in het verwerken van zeer fijne materialen. De basis hiervoor werd gelegd in de shredder industrie. Daar werkt men al jaren heel actief aan het optimaliseren van het rendement van de recyclage.

Steinert FinesMaster voor fijne materialen

De FinesMaster is een combinatie van drie technieken waarbij twee het ijzer en één het fijne non ferro herwinnen. Alles staat mooi samengebouwd in één opstelling. De FinesMaster werkt optimaal bij materialen van 1 tot 25 mm.

BULKID_FinesMaster

Steinert FinesMaster voor herwinnen ijzer uit verbrandingsas

Werking:

Een trommelmagneet haalt via het Pick-Up principe het mooie, zuivere ijzer uit de materiaalstroom. Daarna is een hoge snelheid Nyodimium koprolmagneet ingebouwd om de zwak magnetische metalen te herwinnen. De rest wordt over de hoog efficiënte Fines Eddy Current gestuurd, waar de fijnste non ferro metalen nog herwonnen worden.

Niets dan voordelen:

 1. drie bewerkingen in één opstelling;
 2. optimaal herwinnen van non ferro en ijzer;
 3. laag energieverbruik;
 4. zeer gebruiksvriendelijk;
 5. zuivere metalen, …

Enkele toepassingen:

 1. herwinnen ferro en non ferro uit fijne bodemas;
 2. herwinnen ferro en non ferro uit fijne shredder residu, …

Koprolmagneten

Koprolmagneten van Steinert  zijn uiterst geschikt om fijne ijzerdelen uit diverse bulkmaterialen te verwijderen. Dit is een eenvoudige en efficiënte methode om ijzerdelen te herwinnen. U hoeft bovendien geen grote aanpassingen aan uw bestaande installatie uit te voeren om deze koprol in te bouwen.

BULKID_Koprolmagneten

Steinert koprolmagneet voor herwinnen Ijzer

De Steinert koprolmagneten beschermen gevoelige processen tegen beschadiging en slijtage door ijzerdelen.

De koprolmagneten zijn er in een permanent magneet en elektromagneet uitvoering. Om de zwak magnetische deeltjes te herwinnen, is het extreem krachtige nyodimium magneetmateriaal beschikbaar.

BULKID_Koprolmagneten

Steinert koprolmagneet voor shredder toepassingen

Werking:

De koprolmagneet wordt als aandrijfrol in de kop van een transportband gebouwd. De ijzerdeeltjes worden via de band aangevoerd. Zodra ze in het magnetisch veld komen, worden ze door de magneet aangetrokken en rond de koprolmagneet meegebogen. De afvoer gebeurt door de transportband zelf. Het restmateriaal volgt een natuurlijke curve. Hierdoor krijgen we op een eenvoudige manier een zeer goede scheiding tussen ijzer en niet-ijzer deeltjes.

De voordelen in een notendop:

 1. eenvoudige inbouw;
 2. keuze uit diverse types magneet;
 3. onderhoudsarm, …

Enkele specifieke toepassingen:

 1. verwijderen van ijzer uit hout;
 2. beschermen fijnbreker;
 3. verwijderen van ijzer uit kunststoffen, …

Koprolmagneten worden in zowel productie als recycling toepassingen ingezet. Neem een kijkje in onze sectoren voor meer informatie.

Non ferro of Eddy Current scheiders

De Non ferro of Eddy Current scheiders zorgen dat het herwinnen van non ferro metalen op de meest efficiënte manier gebeurt.

Steinert heeft destijds het excentrische poolsysteem ontworpen en via een patent beschermd. Vandaag zijn we vele ontwikkelingen en optimalisaties later en zijn er voor zowel grof als uiterst fijn materiaal (>0,5mm) de meest optimale machines beschikbaar.

BULK .ID_Steinert_EddyCurrent_NonFerroSCheider

Steinert EddyC Fines Eddy Current

De fines Eddy Current scheider is speciaal ontwikkeld voor fijne materialen. Ze worden zowel in de shredder industrie als in de verbrandingsas ingezet om uiterst fijne non ferro metalen te herwinnen.

Voor de grove non ferro metalen werd de CanMaster non ferro scheider ontwikkeld.

Wie flexibel wil werken, kan kiezen voor een volledig mobiele EddyC Move. Via deze link vindt u meer informatie.

Werking:

Het materiaal wordt over de gehele breedte van de Eddy Current gevoed op een band. In de kopse zijde van de band is een pooltrommel ingebouwd. Deze pooltrommel bestaat uit een combinatie van meerdere noord-zuid magneten. Deze pooltrommel draait aan hoge snelheid en induceert wervelstromen in de geleidende deeltjes die er voorbij komen. Dit effect zorgt voor een afstotende kracht van geleidende non ferro metalen waardoor deze uit de materiaalstroom worden gescheiden. Het restmateriaal volgt een natuurlijke curve.

BULKID_Non-ferro of Eddy Current scheiders_9

Steinert Eddy Current voor herwinnen Non Ferro uit Recycling Hout

We lijsten de voordelen even op:

 1. optimale scheiding van non ferro metalen;
 2. meerdere instelmogelijkheden;
 3. zeer gebruiksvriendelijk;
 4. laag energieverbruik;
 5. diverse types afgestemd voor fijn of grof materiaal, …
BULKID_Non-ferro of Eddy Current scheiders

Steinert Eddy Current voor herwinnen Non Ferro uit verbrandingsas

Praktische toepassingen van de non ferro scheider:

 1. herwinnen van non ferro uit shredder residu;
 2. herwinnen van non ferro uit kunststoffen;
 3. sorteren alu uit PMD materiaal;
 4. verwijderen non ferro uit recyclagehout, …

Neem gerust een kijkje waar de Non ferro of Eddy Current scheiders worden ingezet:

BULK .ID levert zowel de Non ferro of Eddy Current scheiders als een enkele machine als een integratie in een totaal concept. Wij beschikken over de nieuwste 3D scanning technieken om een integratie in een bestaande installatie vlekkeloos te laten verlopen.

Trommelmagneten

Trommelmagneten voor ferro magnetische scheiding in productie en recycling.

Trommelmagneten van Steinert worden in een heel breed spectrum aan toepassingen ingezet. Ze hebben geen dode zones en werken ook perfect in meer moeilijke omgevingen. Hun rendement is ook een stuk hoger dan de traditionelere ontijzeringen.

BULK .ID biedt u zowel de permanente magneettrommel als de elektromagneettrommel en overloop of pick-up versies. Maak u geen zorgen, samen bepalen we de juiste trommel in de juiste opstelling. Maximale efficiëntie!

De animatie hieronder toont de werking van deze magneettrommel.

De elektromagneettrommel is onmisbaar voor de shredder industrie om na het breken het ijzer te herwinnen. Door de jaren heen is deze elektromagneettrommel verder ontwikkeld. Om onderhoudskosten te minimaliseren zijn gedeelde trommelmantels beschikbaar. Demontage van de volledige trommel is dan niet meer nodig.

Het HYBRID Drum® systeem is een combinatie van een elektromagnetische en permanent magnetische zone in de trommel. Hierdoor wordt een efficiëntieverhoging tot liefst 30% bereikt.

BULKID_Trommelmagneten_3

Steinert elektro trommelmagneet opgesteld na de automobiel shredder

 

 

Werking:

Een trommelmagneet is opgebouwd uit een statische magneetkern over een hoek van ca. 180°C. Deze magneetkern kan zowel uit permanent magneten bestaan als elektromagnetisch zijn opgebouwd. Rond deze magneetkern is een roterende mantel gebouwd.

Het materiaal wordt gevoed over de gehele breedte van de trommelmagneet. Dit kan via de bovenzijde (kopvoeding) of via de onderzijde (Pick-Up), naargelang de toepassing. De ijzerdelen worden door de magneetkern aangetrokken. De roterende mantel met meenemers neemt het ijzer mee tot buiten de magnetische zone waar het wordt afgevoerd. Het restmateriaal volgt gewoon verder een natuurlijke curve.

BULKID_Trommelmagneten

Steinert permanent magneettrommel in stofdichte uitvoering

Belangrijke voordelen:

 1. meerder opstellingen mogelijk naargelang de toepassing;
 2. de meest efficiënte methode van ontijzeren;
 3. diverse types magneetmateriaal mogelijk;
 4. aan-uit schakeling mogelijk door gebruik van elektromagneten;
 5. onderhoudsarm;
 6. instelmogelijkheden voor de magneet;
 7. uiterst geschikt voor zowel zeer fijne als zeer grove materialen, …

Een greep uit enkele mogelijke toepassingen:

 1. ontijzeren automobiel shredder materiaal;
 2. ontijzeren verbrandingsas;
 3. ontijzeren WEEE, …