Breker zoals voorbreker en hamermolen voor recyclage

Bepaalde materialen moeten op een specifieke manier worden voorbewerkt om een goede scheiding te garanderen. U kan bij BULK .ID terecht voor diverse types brekers. Wat betreft voorbrekers, hamermolens en rotor mills, werken we exclusief samen met Haas Recycling en Danieli Henschel. BULK .ID levert voorbrekers, hamermolens en rotor mills voor de houtrecyclage, recyclage van huisvuil, RDF voorbereiding, breken van bouw- en sloop afval, …

Contacteer ons

Hamermolen naverkleiner

Hamermolen naverkleiner voor verkleinen in hout- en PVC recycling.

De hamermolen is een klasse apart in zijn segment. De Haas Recycling hamermolen is er in diverse uitvoeringen en tonnages tot 100 t/h. Het zijn uiterst performante en betrouwbare machines. Voor de houtrecycling biedt Haas Recycling Hamersmolens in diverse afmetingen. Zowel verticale als horizontale voeding garanderen een brede inzet in diverse toepassingen.

De Haas hamermolen HSZ voor de houtrecyclage

De hamermolen geeft eindproducten van ca. 30mm met verwerkingscapaciteiten tot 100 t/u afhankelijke van de toepassing en samenstelling van het materiaal. Naast recycling hout wordt deze Haas Recycling hamermolen ingezet voor het naverkleinen van PVC, RDF, schors, groen afval, enz… Hij vormt in combinatie met de voorbreker een complete oplossing voor uw materiaal. BULK .ID levert deze hamermolen als unieke machine maar ook als onderdeel van een compleet turnkey concept. Testen in ons testcentra zorgen ervoor dat u de resultaten met uw materiaal kan evalueren.

De hamermolen zorgt voor het delamineren of losmaken van het materiaal van elkaar. Hierdoor verhoogt het rendement van de nageschakelde scheidingsmachines beduidend. Dit geeft een hogere eindwaarde van de gescheiden producten.

De voordelen in een notendop:

 1. compleet gesloten rotor met hoge inertiekracht;
 2. afgeschermde lagering;
 3. bestand tegen massieve delen;
 4. universeel inzetbaar;
 5. robuuste basisstructuur;
 6. demonteerbare en aparte inwerptrechter,…;

Neem een kijkje op ons youtube kanaal voor referenties.

Rotor Mill

In 1975 ontwikkelde Henschel de Rotor Mill met verticale as. Oorspronkelijk om koelschroot te verwerken. Maar al snel werd vastgesteld dat ook veel andere toepassingen voor deze Rotor Mill in aanmerking komen: WEEE, kunststoffen, industriëel afval, shredder afval, …

BULKID_Rotor Mill_1

Danieli Henschel rotor mill BMH voor schroot, shredder residue en WEEE

Voordelen:

 1. producten aan de uitgang die voldoen aan uw strengste eisen;
 2. verdichten tot 3,5 T/m³;
 3. optimalisatie van slijtkosten door dubbele draairichting van de rotor;
 4. goed doordacht concept om onderhoudskosten te minimaliseren;
 5. zeer polyvalente uitvoering, …
BULKID_Rotor Mill

Danieli Henschel rotor mill

Werking:

Het materiaal wordt via een invoerhopper in de Rotor Mill gebracht. Door de eerste impact vindt een eerste verkleining plaats. Vervolgens wordt het materiaal in verschillende stappen verdicht en gereinigd tot het voldoende bewerkt is om af te voeren. Stoorstoffen worden eenvoudig via de stoorklep afgevoerd.

Mobiele en stationaire voorbreker

De voorbreker wordt opgesteld om het inkomend materiaal grof te gaan breken of uit elkaar trekken. De twee traagdraaiende assen worden onafhankelijk aangestuurd om een maximaal rendement te halen. De rotoren kunnen in diverse uitvoeringen worden opgebouwd naargelang het type materiaal dat moet worden verkleind. De video hieronder toont u de werking van de Haas voorverkleiner.

BULK .ID_Haas_Voorbreker_Shredder

Haas Tyron voorbreker

Naargelang het type en de geïnstalleerde motor, kunnen doorzetten van 25 tot 120 t/u worden gehaald. Deze voorbreker is uiterst geschikt voor het voorbreken van recyclage hout, grof huisvuil, bouw- en sloopafval, aluminium profielen, etc… Haas werkt met de uiterst betrouwbare scania diesel motoren die een maximaal vermogen leveren bij een minimaal verbruik.

Haas heeft altijd een aantal demo machines ter beschikking. Wilt u weten hoe Haas uw materiaal verkleint, contacteer ons voor een test bij u terplaatse.

We sommen even de voordelen op:

 1. verhoogde productie door homogeniseren van het materiaal;
 2. verhoogde productie door onafhankelijk roterende assen;
 3. beveiliging tegen massieve delen;
 4. afvlakken van de stroompieken, …
BULK .ID_Haas_Voorbreker_Shredder

De nieuwe mobiele Tyron 2000 XL Editie 2.0 voorbreker

Werking Voorbreker:

Het inkomend materiaal wordt door 2 assen uit elkaar getrokken met een instelbare snelheid en een zeer hoog draaimoment. De assen van de voorbreker zijn gewapend en slijtvast uitgevoerd. Onbreekbaar materiaal wordt eenvoudig uitgedraaid door de assen in de andere richting te laten draaien. De unieke eigenschap dat beide rotoren onafhankelijk van elkaar in richting en toerental kunnen draaien zorgt ervoor dat de meest moeilijke materialen kunnen worden bewerkt.

Voor de schroot recyclage biedt BULK .ID ook een gepaste oplossing met haar Danieli Henschel preshredder. Deze voorbreker zorgt dat het materiaal (meestal geperste voertuigen) worden opengebroken. Dit verhoogt de doorzet van de hoofd shredder en vermijdt explosies.

Voor toepassingen met de Haas breker, klik op onderstaande link:

Of neem een kijkje op ons youtube kanaal.